Over ons

Let's open-up bigger perspectives
Lootens Deinze - over ons
stalen inkomhal de vooruit gent

Ons verhaal

Wij maken de grootse bouwperspectieven van onze klanten waar met maximaal beglaasd stalen & aluminium schrijnwerk. We focussen ons als marktleider op complexe staal- & aluminiumprojecten die grote expertise, uitstekend inzicht en nichevakmanschap vragen. Onze raam- en deursystemen garanderen een unieke beleving voor de eigenaar. Een optimale beleving zoals deze door de architect bedacht en getekend is.

Vanuit een sterke expertise van de markt en de verwerkte producten leveren we een uitstekende ondersteuning op alle aspecten van de realisatie: berekeningen, tekeningen, opmeten, productie en plaatsing. Lootens gaat in zowel de conceptuele fase als de praktische uitwerking een stap verder en gaat voor een volledige ontzorging bij alle betrokken partijen.

Onze historie

Begin de jaren 70’ werd Lootens opgericht door Johan Lootens als kleinschalig familiebedrijf gespecialiseerd in winkelinrichting en buismeubelen. De producten vielen wereldwijd in de smaak en de productie nam toe. Zoon Jan Lootens, huidig CEO, kwam na een buitenlandse ervaring in dienst in 1996 en groeide het bedrijf uit tot de marktleider die Lootens nu is. We evolueerden van de productie van buismeubelen naar ambitieus maatwerk in stalen ramen en deuren. 

De afgelopen jaren verbreedden we ons aanbod met explosie-, kogel- en brandwerende deuren en ramen in partnership met Reynaers Aluminium en Jansen by ODS. In 2016 namen we het bedrijf Halsberghe over, topspecialist in aluminium deuren en ramen in Kortrijk. Drie jaar later, november 2019, volgde de overname van Turnhoutse metaalwerken met jarenlange ervaring in staalbewerking. 

lootens harelbeke technische jobs

Onze waarden

Werken bij Lootens, dat is deel uitmaken van een groeiend Belgisch succesverhaal. Dagelijks staan onze 4 KRAK-waarden centraal in alles wat we doen: klantgerichtheid, respect, ambitie en kwaliteitsbewust.

Bij Lootens behandelen we iedereen gelijk en met hetzelfde respect. We geloven in vrijheid met verantwoordelijkheid, transparante communicatie en extreme klantgerichtheid. De beste zijn in wat we doen, onze branche blijven verduurzamen en onze klanten een kwaliteitsbeleving bieden, dat is onze passie. Als je graag sterk vakmanschap wil ontwikkelen en grote trots wil ervaren op je werk, dan moet je bij Lootens zijn.

Lootens zorgt voor

  • een hoge servicegraad
  • grote flexibiliteit
  • ijzersterke reputatie op het vlak van kwaliteit
  • maatwerk
  • verzorgde afwerking
  • topkwaliteit aan gunstige prijzen
Ons verhaal Lootens
Lootens Deinze ons verhaal
Lootens Deinze stalen raam- en deursystemen
wie is lootens deinze staal en aluminium
lootens lakkerij jobs
lootens vacatures lakkerij medewerker
lootens afwerking stalen ramen
Ons verhaal Lootens
Lootens Deinze en Lootens Harelbeke
Lootens technische jobs in atelier of op de baan
Lootens jobs in het atelier
Lootens technische vacatures lassers
Lootens vacatures plaatsers
Lootens lasser en montage
creatie en productie van stalen en aluminium deuren en ramen
productie en plaatsing van stalen of aluminium ramen en deuren
atelierwerk mét uitdaging en technisch inzicht
Tekenaar vacatures - gedetailleerde plannen opmaken
Complexe raam- & deurconstructies in staal plaatsen
Stalen en aluminium raamsysteem plaatsen

management

 
foto Jan lootens
Jan Lootens

CEO