Nieuws

KMMA lootens staalproject

Bigger perspectives => Lootens België

Om de structuur en de werking van de verschillende firma's van de 'Lootens Groep' in België te vereenvoudigen, is er beslist om vanaf 1 april 2024 alle Belgische activiteiten onder te brengen onder 1 vennootschap: Lootens België

Dit betekent dat onze vennootschappen Lootens Deinze, Lootens Evolis, Lootens Turnhout en LLC ophouden te bestaan en allen gebundeld worden onder 1 vennootschap Lootens België BV.

Alle rechten en plichten worden integraal overgenomen door Lootens België BV.

Lees meer

verhalen van medewerkers

Verhalen van onze medewerkers

Onze medewerkers staan in de kern van onze 4 waarden: klantgerichtheid, respect, ambitie en kwaliteit. Zij realiseren dagelijks ambitieus en grensverleggend aluminium- & staalmaatwerk. Daarnaast leveren ze een optimale kwaliteitsbeleving aan onze klanten. Onze medewerkers maken Lootens groot en daarom laten we hen graag aan het woord over hun job.

Christophe is plaatser bij Lootens en houdt van de 'speciallekes'!

Christophe werkt al 20 jaar als plaatser van stalen ramen & deuren bij Lootens. Hij startte toen Lootens een serieuze groeispurt doormaakte en sindsdien zijn de opdrachten alleen maar grootser en gevarieerder geworden. Recent plaatste hij nog Lootens ramen in een Zwitserse vakantiewoning en binnenkort trekt hij naar St. Tropez. Het leven op de baan zint hem wel.

Lees zijn verhaal

job als plaatser bij lootens
job als monteur bij Lootens

Tom werkt als trotse monteur bij Lootens

Tom werkt als monteur in het Lootens atelier in Deinze. Samen met zijn collega's is hij verantwoordelijk voor de montage van alle onderdelen van de ramen & deuren maar ook voor de laatste controle wanneer het afgewerkte product het atelier verlaat richting de klant. Tom werkt intussen al bijna 10 jaar bij Lootens en zag zijn carrièrepad evolueren terwijl Lootens uitgroeide tot een expert-nichespeler.

Lees zijn verhaal

Bram jongleert zijn studies TEW met een fulltime job in het atelier

Momenteel studeert hij 's avonds hard om zijn diploma TEW op zak te hebben maar overdag werkt Bram in ons atelier als CNC-programmeur en -machinebediende. Na het beëindigen van zijn studies, mag hij een nieuwe stap in zijn Lootens carrière zetten als assistent-projectleider. 

Lees zijn verhaal

bram assistent projectleider lootens

Sectornieuws

Lootens bouwde een unieke expertise op in de ontwikkeling en productie van schrijnwerk. Ondertussen groeide Lootens uit tot de referentie in de niche van de maximale beglazing in stalen en aluminium binnen- en buitenschrijnwerk. Wij werkten mee aan heel wat realisaties zoals de Boekentoren, Gare Maritime, Gruuthuuse, Senzafine Kortrijk, Loods 23 Gent, De Sint-Baafskathedraal...

lootens stalen & aluminium buitenschrijnwerk
circulaire ramen lootens

Lootens creëert circulaire ramen voor The Exploded View

"De circulaire leefomgeving tonen met als doel de eindeloze potentiële materiaalstromen die voorradig zijn en niet of nauwelijks gebruikt worden in de bouwwereld te tonen", aldus Biobased Creations.

Lootens werkte samen aan dit project onder het collectief Harvest Bay met partner Jansen by ODS. Samen innovatieve oplossingen bedenken voor een duurzame en circulaire bouwtoekomst.

lees het verhaal

Reconversie van de Molens & Silo's van Orshoven

Lootens is trots mee te werken aan een nieuw circulair project in samenwerking met Polo Architects en de Harvest Bay partners. De tijdelijke circulaire reconversie van Silo's en Molens van Orshoven op de Vaartkomsite in Leuven.

lees het verhaal

Molens van orshoven circulair project